Het zijn Bulkweken! Nu 2+1 gratis op ruim 1000 artikelen!


Want Button voor Facebook! De Want Button komt eraan!


Want Button Facebook De Want Button. Het zit er al een poosje aan te komen.. Facebook gaat de volgende stap zetten om haar social network verder uit te breiden. Hoe? Met de ‘Want Button’. Tom Waddington heeft de code er voor gevonden en het duurt waarschijnlijk niet lang meer of hij komt eraan.

Facebook lijkt bezig met de ontwikkeling van een Want button. Op basis van ‘wants’ zouden retailers gerichter kunnen adverteren op Facebook, waarmee Facebook op zijn beurt extra inkomsten kan genereren. Daarnaast lijkt Facebook webaankopen automatisch te willen melden aan contacten van Facebook shoppers.

 
Verschillende Amerikaanse media schrijven over de bevindingen van Tom Waddington, die stukken code van Facebook onder de loep nam.

Concurrent van AdWords

Volgens InsideFacebook kan het sociale netwerk door de standaardintegratie van een Want button onderscheid aanbrengen tussen mensen die een product hebben (en het daarom ‘liken’) en mensen die een product graag zouden willen hebben (en het daarom ‘wanten’). Met dit inzicht in koopintenties kan Facebook de boer op; het bedrijf kan aanspraak maken op budgetten die nu nog vooral aan Google AdWords worden gespendeerd, aldus het weblog.

Product gekocht

Waddington stuitte ook op aanwijzingen die duiden op de entree van een ‘product purchased’ notificatie. Zoals Facebook-gebruikers nu kunnen zien naar welke muziek hun contacten luisteren op Spotify, zo krijgen ze straks mogelijk te zien welke aankopen hun contacten hebben gedaan en waar. Voorwaarde daarvoor is dat webwinkeliers op de juiste manier gebruik maken van de Open Graph van Facebook.

Hoe gaat de Want Button er waarschijnlijk uitzien?

Want Button Facebook

Mijn vragen aan jullie:
1a. Wat vinden jullie van deze vorm van advertisen van Facebook?
Naast het gebruiken van gezichten en mensen die je kunt koppelen aan een merk, kun je straks ook laten zien of jouw vrienden een bepaald product willen of het gekocht hebben. Grote merken als bijvoorbeeld Coca-Cola of Heineken zouden hier hun voordeel mee kunnen doen door ludieke acties op te zetten.

1.b Welk product zouden jullie ‘Wanten’ met de Want Button op Facebook?
Voor welk product zouden jullie reclame maken d.m.v. de Want Button? Je favoriete boek, spelletje, drankje, reizen?

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (3 votes cast)
Want Button voor Facebook! De Want Button komt eraan!, 5.0 out of 5 based on 3 ratings


Het zijn Bulkweken! Nu 2+1 gratis op ruim 1000 artikelen!

Het zijn Bulkweken! Nu 2+1 gratis op ruim 1000 artikelen!

Follow Me on Pinterest Facebook Twitter Hyves RSS Linkedin  Bookmark and Share