Het zijn Bulkweken! Nu 2+1 gratis op ruim 1000 artikelen!


Apple lanceert Try Before You Buy in App Store


Eén van de meest gehoorde klachten over de App Store van Apple is dat de meeste applicaties niet kunnen worden uitgeprobeerd voordat je er daadwerkelijk voor moet betalen. Zeker bij applicaties die meer dan enkele euro’s kosten zal dat mensen ervan weerhouden om tot aanschaf over te gaan.

Om mensen uiteindelijk tot aankoop van de volledige versie te verleiden, brengen ontwikkelaars versies van hun apps met beperkte functionaliteit uit. Apple heeft ongeveer honderd van deze gratis ‘lite’-apps een plek in de Try Before You Buy-sectie in Amerikaanse App Store gegeven.

Het is nog onduidelijk of Apple het Try Before You Buy-concept tot de lite-versies wil beperken of dat we in toekomst ook betaalde apps eerst kunnen proberen. Velen zullen zich nu tot The Pirate Bay en andere download-sites wenden omdat ze de aankoop van een app niet alleen op basis van screenshots in de App Store kunnen of willen doen.


Het daadwerkelijk aanschaffen van de app – ook als deze bevalt – wordt natuurlijk vaak vergeten. Mogelijk wil Apple met Try Before You Buy proberen dit illegaal downloaden en installeren van betaalde apps tegen te gaan. De Try Before You Buy-sectie is te vinden door in de Amerikaanse iTunes Store bovenaan op App Store te klikken zodat het dropdown-menu verschijnt. Daar kun je ‘Free On the App Store’ selecteren en de Try Before You Buy-apps vinden.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
Apple lanceert Try Before You Buy in App Store, 5.0 out of 5 based on 1 rating
Icoon tags


Het zijn Bulkweken! Nu 2+1 gratis op ruim 1000 artikelen!

Het zijn Bulkweken! Nu 2+1 gratis op ruim 1000 artikelen!

Follow Me on Pinterest Facebook Twitter Hyves RSS Linkedin  Bookmark and Share